LeydenJar bouwt in Eindhoven nieuwe batterijenfabriek

LeydenJar Technologies gaat zijn eerste fabriek bouwen op Strijp-T in Eindhoven. PlantOne van het bedrijf opent de deuren in 2026 met een productiecapaciteit van 70 megawattuur silicium anoden voor batterijen.
Essentieel in het toekomstige productieproces is dat de anoden van LeydenJar worden geïntegreerd in lithium-ionbatterijen, waardoor de capaciteit en de mogelijkheden om snel op te laden, toenemen.
De energiedichtheid van batterijen die gebruikmaken van de technologie van LeydenJar is 70 procent hoger dan die met conventionele anoden.

10 x dunner

Doordat de anoden van het bedrijf tot 10 keer dunner zijn, maken LeydenJar-anoden de weg vrij voor nieuwe producten en innovaties in de auto- en consumentenelektronica-industrie.
Telefoons, laptops en elektrische voertuigen worden volgens het bedrijf dankzij zijn technologie lichter in gewicht, compacter en gaan langer mee. Daarnaast stelt LeyenJar dat de impact van de productie op de klimaatverandering tot 85 procent vermindert in vergelijking met conventionele grafiet anoden

TX gebouw

LeydenJar PlantOne gaat een deel van het monumentale, 270 meter lange TX-gebouw op Strijp-T gebruiken. De locatie, ooit een productiefaciliteit van Philips, wordt momenteel gerenoveerd door GEVA Vastgoed.
De productiecapaciteit van de nieuwe fabriek is straks genoeg voor 4 miljoen smartphonebatterijen.
De productiemiddelen die in de faciliteit zullen worden gebruikt, zijn in eigen huis ontwikkeld door LeydenJar.
De dynamische omgeving van Eindhoven bevordert synergie tussen universiteiten, onderzoeksinstituten en industriële bedrijven, waarvan wij kunnen profiteren in onze huidige groeifase’, aldus Christian Rood, directeur van LeydenJar. Paul van Nunen, directeur van Brainport Eindhoven, voegt toe: ‘Dit is een belangrijke stap voor de ambities van het Nederlandse batterij-ecosysteem. Bedrijven en organisaties op nationale schaal profiteren van unieke competenties die in Brainport zijn geclusterd en die ons land in staat stellen de volgende generatie batterijen en de daarvoor benodigde productieprocessen te ontwikkelen.